Evden Eve Nakliyat Nasıl Yapılır

Evimizi Seviyoruz Neden Taşınalım?


İnsanlar ev değiştirmek, oradan oraya taşınmak için can atmazlar.

Hepimiz seyahat etmekten keyif alırız. En sonunda eve dönmek kaydı ile. Nitekim insanların seyahat etme isteği dünya ölçeğinde en büyük ekonomik sektörlerden biri turizm sektörünün oluşmasını sağlamıştır.

Doğup büyüdüğümüz ya da uzun süre yaşadığımız evlere ünsiyet peyda ederiz. Aramızda duygusal bir bağ oluşur.

İçinde yaşadığımız evin yer aldığı konumdaki komşularımız, site, semt, çarşı-Pazar, okul ve mahalle esnafı ile ilişkilerimiz var. Bunlara alışık olmamızın getirdiği bir konfor söz konusudur.

Aynı evde, aynı semt ve şehirde yaşamak için çok fazla geçerli nedenimiz olsa da evden eve taşınmak zaman zaman kaçınamayacağımız bir hakikat olarak karşımıza dikiliyor.

Bizi taşınmaya mecbur eden sebepler çok farklı olabilir. İş yerimiz değiştiği için, kiraladığımız evden çıkmak gerektiği için veya satın aldığımız kendi evimize geçmek gibi mutlu bir gerekçe ile evden eve nakliyat gündemimize oturabilir.

Enakliyat Ekibi 13 yıldan beri yüz binlerce müşterinin evden eve nakliyat deneyimine şahit oldu. Çok fazla olumlu taşınma deneyimine şahitlik ettik. Bazen olumsuz taşınma deneyimlerine de üzülerek gözlemci olduk.

Planlı bir evden eve nakliyat bizim göreceli olarak çok daha az stres ile yeni adresimize taşınmamıza imkân sağlayabilir. Can sıkıcı hatalar yapmamak için biraz dersimizi çalışmamız yerinde olacaktır.

Ev taşımak kompleks bir iş olarak tanımlanabilir. Yönetilmesi gereken çok fazla parametre var. Taşınmanın bütçesi, hizmet kalitesi, zamanlaması bozulan düzenimizin tekrar oluşması için dikkatli bir süreç yönetimine ihtiyaç bulunmaktadır. Hadi evden eve nakliyat sürecini adım adım inceleyelim.


  1. Evden Eve Nakliyat Sürecine Nereden Başlamak Gerekir?



    Taşınma konusu kesinleştikten sonra ilk iş olarak bazı bilgilerimizi güncellememiz gerekir. Bunun için Google arama çubuğuna; Evden Eve Nakliyat Nasıl Yapılır? Evden eve nakliyat fiyatları, gibi sorular yazarak önümüze gelen bilgileri inceleyerek kendimizi zihinsel olarak hazırlamakla işe başlayabiliriz.

    Enakliyat’ın Evden Eve Nakliyat Fiyatları sayfasına gidip oradaki basit formu doldurarak taşınmanın size yaklaşık olarak kaça mal olacağını hesaplayın. Enakliyat’ın fiyat hesaplama algoritması en güncel verilerle çalışmaktadır.


  2. İyi Bir Evden Eve Nakliyat Firmasını Nereden Bulurum?



    Evden Eve Nakliyat Sektörüne giriş bariyeri ya da uyulması gereken yasal bir asgari giriş sermayesi, mesleki yeterlilik ve sertifikasyon veya endüstri standardı olmadığı için sektöre giriş-çıkışlar kolaydır.

    Bir kamyoneti olan herkes sektörde faaliyet gösterebilmektedir. Hatta kamyoneti olmayanlar da faaliyet gösterebilmektedir. Hal böyle olunca kim iyi kim değil ayırmak kolay olmuyor. Bu problemin varlığı, Enakliyat gibi platformların ortaya çıkmasına neden olmuştur.

    Platformlar sayesinde; Nakliyat Firmaları arasında tercih yapacak müşterilerin göreceli olarak daha tarafsız bir üçüncü şahıs üzerinden firmaların geçmiş faaliyetlerini inceleyerek ve daha sağlıklı karar almaları mümkün hale gelmiştir.


  3. Evden Eve Nakliyat Platformlarına Neden İtibar Edeyim?

    Evden eve nakliyat platformları tüketiciden talep toplayıp bunu küçük bir ücret ya da komisyon karşılığı nakliyatçıların erişimine açarlar.

    Platforma üye nakliyat firmaları işi almak için fiyatlama yarışına girerler. Müşteri teklif veren firmaların fiyatlarının fiyatlarını görür. Ayrıca firmaların geçmiş işleri nedeni ile elde ettikleri müşteri yorumları ve reytinglerine bakarak seçim yapabilmektedirler.

    Nakliyat firmaları platformlardaki işleri almak için birbirlerinden bağımsız bir şekilde fiyat teklifleri verirler. Bu durum serbest rekabet ortamında uygun fiyat oluşması ile sonuçlanmaktadır.

    İyi bir müşteri deneyimi nakliyat platformlarının varlık nedenidir. Memnun müşterilerimiz bize referans olacak ki biz sektörde iş yapmaya devam edebilelim. Enakliyat sadece bu nedenle platformuna üye kabul ederken ipliği sık dokumaktadır.


  4. Enakliyat Platformunda Ne Zaman Evden Eve Nakliyat İhalesi Yayınlamalıyım?

    Şehir içi evden eve nakliyatta taşınmanıza en az 1 hafta kala Enakliyat'ta bir ihale yayınlamalısınız.

    Şehirler arası evden eve nakliyatta ise 2 hafta kala bir ihale yayınlamanız uygun olacaktır.

    İşimizi ne son güne bırakalım ne de aylarca sonra yapılacak taşınma için şimdiden ihale açalım.

    Son güne kalırsanız Evden Eve nakliyat firmalarından teklif almakta zorlanırsınız. 13 yıllık tecrübemiz gösteriyor ki firmalar son dakika gelen işlere ilgi göstermiyorlar. Planlarını bozmak istemiyorlar.

    Müşterilerimizin özellikle şehirler arası evden eve nakliyat işlerinde taşınma tarihine birkaç ay kala ihale açtıklarını görüyoruz. Nakliyat firmaları bu tür ileri vadeli işlere de ilgi göstermiyorlar. Birincisi fiyat vererek kendilerini bağlamak istemiyorlar. İkincisi de o zamana kadar köprünün altından çok su akar. Müşteri fikrini değiştirir deyip uzak duruyorlar. Genellikle de haklı çıkıyorlar.


  5. Nakliyat Firmaları Neden Evimin Oda Sayısını Bu Kadar Merak Ediyor?

    Evden eve nakliyat firmaları işin büyüklüğünü ölçmek için oda sayısını önemli bir parametre olarak kullanıyorlar.

    Taşınacak yükün hacmini hesaplamak ve gereken işçi ve ambalaj malzemesini planlamak için oda sayısını bilmek gerekiyor. Nakliyatçı bu bilgileri fiyatlama yaparken de kullanacaktır.

    Evimizi taşırken nakliyatçı ile ne kadar açık ve net veri paylaşırsak onun işini o kadar kolaylaştırmış oluruz.

    Bazı müşteriler taşınmayı ucuza getirmek için oda sayısını eksik yazıyorlar ya da parça eşya taşıma ihalesi açıyorlar. Evden eve nakliyat firmaları bu tür kurnazlıkları yemiyorlar. Onlar kaçın kurası, durumu anlıyorlar ve süreçte ihtilaf çıkıyor.


  6. Eşyaları Kim Paketlesin? Kendim Paketlersem Fiyatta Avantaj Olur mu?



    Nakliyat Firmaları sizin yaptığınız paketlerin hasar sorumluluğunu almak istemezler. Sizin paketleme yapmanızı tercih etmezler. Onların yıllara dayanan bir paketleme tecrübesi var. Bırakın onlar paketlesin. Siz çok özel olduğunu düşündüğünüz eşyaları paketleyin hatta mümkün ise (özel aracınız varsa) bunları hiç nakliyatçıya vermeyin kendiniz taşıyın.


  7. Haftanın Hangi Günü Taşınmalıyım?


    Müşterilerimizin büyük bölümü taşınma işlemlerinin hafta sonu olmasını tercih ediyorlar.

    Müşteri doğal olarak kendisi için en rahat zamanı seçiyor. Fakat bunu hemen herkes yapınca hafta sonlarında işler sıkışıyor. Firmalar ona göre fiyat arttırıyor veya hizmet sürecini hızlandırarak kaliteyi düşürüyor.

    Evden eve nakliyat bizim çok sık yaptığımız bir iş olmadığına göre neden hafta sonunda ısrar edelim? neden firmalara karşı esnek olmayalım? Hafta içi de olsa zaman baskısı olmadan rahat bir taşınmamız olsun.

    Enakliyat'ın verilerine göre taşınmak için en rahat gün çarşamba günüdür. Kış mevsiminde taşınmalar azalırken yaz mevsimine doğru giderek yoğunluk artıyor ve yaz aylarında maximum seviyeye ulaşıyor.


  8. Hangi Bilgileri Vermeyince veya Eksik Verince Nakliyat Firmaları Çok Kızıyor?

    Biraz empati yapalım, elimizi vicdanımıza koyalım, nakliyatçının ayakkabısını giyip bir değerlendirme yapalım.

    Hangimiz, ne zaman sırtında koca bir buzdolabı ile yokuş çıktık ya da merdiven çıktık. Nakliyat işi yapan insanların çoğu ağır iş yapmaktan dolayı 30 yaşına gelmeden sakatlanıyor.

    Eğer kamyon eve yanaşamıyorsa bunu nakliyatçıya söylemeniz gerekir.

    Eviniz yokuşta ise bunu nakliyatçıya söylemeniz gerekir.

    Yük bina merdiveninden taşınacak ise bunu nakliyatçıya söylemeniz gerekir. Bunlar nakliyatçı için sonucu değiştirecek ayrıntılardır. Söylemezseniz nakliyatçı kızar.


  9. Taşınma Sırasında Nakliyatçı Hangi İşleri Yapar Hangi İşleri Yapmaz?

    Nakliyat firmaları beyaz eşyaları, hareketli mobilyaları, yatak ve yorganları, halıları, mutfak eşyasını ve diğer kolay taşınabilen her şeyi de monte ederler ve paketleyip taşırlar.

    Evden Eve Nakliyat Firmaları eşyaları yeni eve taşırlar yerleştirirler. Dolapların kurulumunu yaparlar. Kolileri açarlar ama yerleştirmezler. Piyano ve Para Kasası gibi eşyalar normal ev eşyası gibi değerlendirilmez. Ayrı fiyatlanır.

    Firmalar evlerin temizlik işi ile uğraşmazlar. Sırtlarında yük varken onlardan eve giriş ve çıkışlarda ayakkabı çıkarmalarını istemeyin. Bunu istemek adil bir davranış olarak değerlendirilmez.

    Klima, kombi gibi sabit eşyaların sökülmesi takılması nakliyatçılardan talep edilmez. Bu tür ürünler mutlaka kendi servis firmaları tarafında de monte ve monte edilir.


  10. Evden Eve Nakliyat Ne Kadar Uzun Sürer? Bir Günde Biter mi?

    Nakliyat Firmaları genellikle işe çok erken başlarlar. Şehir içi taşınmalar aynı gün içinde, çoğunlukla öğleye kadar tamamlanır. Çok büyük evler 4+1 ve daha büyük evlerin taşınması akşamı bulabilir.


  11. Bütün Bu Adımları Yerine Getirdikten Sonra İyi Bir Taşınma Deneyimi Yaşar mıyım?

    Büyük bir ihtimal ile beklentinizin üzerinde bir deneyim olur. Kötü deneyim riskini sıfırlamak mümkün değildir. Ancak riski düşürmenin en iyi yolu Enakliyat Platformundaki ilan yayınlama sürecine bağlı kalmaktır.

    Evden Eve Nakliyat Firmalarından ilanınıza teklifler geldikten sonra gerekli görüşmelerinizi yapın. Bir nakliyat firmasında karar kıldığınız zaman mutlaka sisteme girip nakliyat firmasını onaylayın. Böylece Enakliyat da sizin o nakliyat firması ile taşınacağınızı bilip taşınmanızı takip edebilir. Bunu yapmadığınız zaman Enakliyat sizin hangi nakliyat firması ile anlaştığınızı ve taşınacağınızı bilemez. Tam da bu nedenle haberimiz olmayan bir taşınmanın sorumluluğunu da almayız.


Sonuç: Bizi her adımdan haberdar edin, biz sizin iyi bir taşınma deneyimi yaşamanız için çalışalım.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas